En dag for de ørkesløse

16.02.2014 18:46

Noen dager kommer aldri på beina, men har en verdi til tross for sine skavanker. Grå og småvåt har timene sklidd gjennom en slags ørkesløshet av ord.

I dag skulle vi på tur her i huset, vi skulle på laaang tur. Så forandra vi meining og skulle på en betraktelig kortere tur. Mens timene gikk og ord i balanse ble sendt ut i meldingers form til slike en bare kjenner.

Og endelig hadde kropper kommet seg i bevegelse og det skulle skje. Tur var et faktum. Det var da, etter ukevis med tørke, ja nesten etter måneder med tørke, vi oppdaga det....regnet. Det falt våte dråper ned utenfor vår dør. Det lukta sterkt av jord. Og vi kunne ikke gå tur, lukka døra og så forskrekka på hverandre. I panikk begynte jeg å legge sammen klær som skulle ha vært sammenlagt for flere dager siden. "Jeg kan" sa jeg, "jeg må ha lue", sa venninna mi. "Regner det" sa min yngste som passete oss på lange, bare, stankelbein under en stor skjorte. Hun var en tanke mer til stede enn hva hun hadde vært de siste dagene i sitt snufsete univers.

Etter og ha bestemt oss og ombestemt oss noen ganger, kikka ut og kikka på hverandre, falt valget på å ikke bli våt.

Da var det jeg fikk den glupe ideen. "Enn om vi kjører tur?"

Det neste er at vi faktisk sitter i bilen alle tre. Og så er vi på tur.

En grå, våt søndag etter alt for mange ord, triller vi innover til bunnen av fjorden. Vi svinger ned og tar av slik at vi kjører ut etter Fjellveien. Vi skal bare en kort tur, for det forgår sendinger på tv med ski og staver. Noen er interessert i slikt også.

En grå dag kan også være vakker. Den er så vakker at ski og staver blir underordna. Så da vi kjører opp fra den vakre, turkise Dromnesbrua tar vi til høyre mot Skar som bare fører oss lengre bort fra tv'n hjemme.

Og fra da er vi rimelig henfalt til å samle synsinntrykka alle som en og alle vi tre.

Vi tar bilder innenfra bilen.

Og vi tar bilder utenfra bilen.

Og det regner.


Det var så mye fint. Det var fryktelig godt å konsentrere seg om bilder en stund framfor ord.

Og til slutt sette sammen ord og bilder i et blogginnlegg om en dag for ørkesløse.

Slik var den dagen.

Omtrentlig.


Tema: En dag for de ørkesløse

Ingen kommentarer funnet.

Ny kommentar

Kontakt

Ingvild Bakk 6690 AURE 922 14 171 ingvildbakk@hotmail.no